Antero Manninen

Juudasten kuningas

 

Timo Soini loikkasi itse perustamastaan ja kaksi vuosikymmentä johtamastaan puolueesta. Soini siis petti  puolueensa jäsenet ja äänestäjänsä, mutta sen lisäksi kavalsi itsensä. Vastaavaan suoritukseen ei Suomen itsenäisyyden historiassa ole  aiemmin kukaan pystynyt!

Ryhtyminen loikkariksi ja puoluepetturiksi on tietenkin lähinnä Timo Soinin henkilökohtainen tregedia, jonka syyt vain hän itse tietää. Sitä vastoin se, että Soini näyttäisi saavan jatkaa Suomen tasavallan ulkoministerinä on jo toinen juttu.

Ulkoministerin tehtävä on edustaa Suomea maailmalla. Millaisen singlaalin ja kuvan Suomesta antaa Timo Soini? Ei todellakaan kovin vakuuttavaa. Jos persuloikkareiden on Juha Sipilän sekä Petteri Orpon kähminnöissä voitava jatkaa ministereinä, pitäisi Timo Soini poistaa ministerilistalta, taikka hänelle pitäisi etsiä jokin ulkoministeriä vaatimattomampi ministeripesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Miten olisi Soinin haluama suurlähettilään pesti? Vaikka Pohjois-Korean demokraattisessa tasavallassa.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Vaikuttaisi kaikin puolin sopivalta pestiltä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Suomella ei valitettavasti ole edustustoa Pohjois-Koreassa, mutta ehkä Soini voitaisiin nimittää kunniakonsuliksi ja pistää kämppä hakuun jostain Pjongjangin esikaupungista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Soinin omista sanoista pääteltynä: teko oli mieletön, koska se oli ajatuksenakin mieletön. Jos taas Soini oli itse mieletön kirjoittaessaan mielettömyydestä, ei se suinkaan poista teon mielettömyyttä, ainoastaan voisi suoda oikeudessa suojan rangaistukselta.
Ulkoministerinä maassamme tulisi olla harkintakykyinen ja asiantunteva henkilö. Olen blogistin kanssa samaa mieltä, että tehtävä on liian vaativa mielettömyyksiin syyllistyneelle Soinille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Soinin omista sanoista pääteltynä: teko oli mieletön, koska se oli ajatuksenakin mieletön."

Sille oli Aamulehdessä selitys otsikolla Revanssi lähti Mustasta Kynnyksestä ja Kainuun Sanomat on lainannut ko. artikkelin, josta:

Hallituksessa perussuomalaiset, keskustalaiset ja kokoomuslaiset alkoivat pohjustaa vaihtoehtoa, jossa perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman, ainakin 20 kansanedustajan, eduskuntaryhmän ja jatkaisi hallituksessa.

Lännen Media kertoi varasuunnitelmasta lauantaina 3. kesäkuuta. Soini kommentoi uutista kipakasti blogissaan myöhään samana iltana.

– Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta, on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä, Soini totesi ja kirjoitti ”valemedian aikakaudesta”.

Soinin oli pakko käyttää kiistämisessään voimakasta ”trumpilaista retoriikkaa”, jotta kaikki muut mediat eivät olisi kiinnostuneet uutisesta ja jotta ainakin osa ihmisistä olisi epäillyt tietoja.

http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotim...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos perustaa puolueen, kasvattaa sitä ja elää siitä, voi tietysti eräänä päivänä myös hylätä sen hyödyttömänä. Onhan peltojakin pantu pakettiin, autoja toimitettu romuttamoon tai kesämökkejä jätetty oman onnensa nojaan. Eikä perussuomalainen puolue huonoihin käsiin jäänyt, ainakin jos Halla-aholta tai Huhtasaarelta kysytään.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Pellot voi toki panna pakettiin ja autonsa romuttaa.
Toinen asia on sitten luvata kansalaisille ummet ja lammet ja pettää sitten puoli miljoonaa äänestäjäänsä.

Halla-aho ja Huhtasaari tekevät varmasti parhaansa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Timo Soini ja hänen uusi vaihtoehto -ryhmänsä edustavat juuri sellaisia arvoja, jotka Sipilä ja Orpo katsovat luottamuksen arvoisiksi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ja juuri siksi ei heidän kannaltaan ole asiasyitä vaihtaa ministeriä, kun hän on hommansa tähänkin asti hoitanut suunnilleen kuten pitää.
https://yle.fi/uutiset/3-9495057

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Ulkoministeri tekee myös tasavallan presidentin kanssa läheistä yhteistyötä.
Sauli Niinistö esitti varsin erikoisen lausunnon PS:n puheenjohtaja Jussi Halla-ahosta. En ole aiemmin huomannut ainakaan viimeaikaisten presidenttien sotkentuvan poliittisten puolueiden puheenjohtajien valintaan ja näiden henkilöhistorioihin.
Tasapuolisuuden nimissä Sauli Niinistön pitäisi, entisenä kokoomuslaisena, kiinnittä huomionta myös nykyisen Helsingin pormestarin menneisyyteen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #9

Eipä ole puheenjohtajia vastaavasta rikoksesta tuomittukaan, joten aivan yhteismitallisia vertauskohtia ei ole (Vapaavuorenkin toilailut ovat nuoruuden aikaisia rattijuopumusta lukuun ottamatta, johon on ennenkin myös "parempi väki" syyllistynyt). Lisäksi yhteistyö Soinin ja tasavallan presidenti Niinistön kanssa on tiettävästi sujunut hyvin.
https://yle.fi/uutiset/3-9105468

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen Vastaus kommenttiin #10

Aika erikoista!
Rattijuopumus, joka aiheuttaa vuosittain useita liikennekuolemia ja vakavia loukkaantumisia, on mielestäsi "paremman väen" rikollisuutta, joka ei ole niin vakavaa.
Samoin pahoinpitely ja törkeä varkaus, joista Jan Vapaavuori on tuomittu aikanaan vankeuteen (ehdollista), ovat siis myös "paremman väen" rikollisuutta.
Sitä vastoin Jussi Halla-ahon saama sakkotuomio siitä, että hän lainasi muslimien Koraania ja tulkitsi, että kehoitus harjoittaa sukupuoliyhteyttä 11 vuotiaan tytön kanssa on pedofiliaa, onkin mielestäsi anteeksiantamatonta ja törkeää!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #15

Kirjoitin että rattijuopumus on MYÖS paremman väen harrastamaa rikollisuutta ja muut Vapaavuoren tekemiset nuoruuden toilailua eikä paremman väen tekemisiä.

Johtopäätöksesi anteeksiantamattomuudesta ja törkeydestä ovat myös omiasi, mutta eipä edellisten väärinymmärrysten jälkeen enää yllätä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #16

Aika harva nuori toilailee niin, että tulee tuomio pahoinpitelystä ja varkaudesta.

Toisaalta, en ymmärrä tätä hirveää tappelua siitä, että mikä rikos on politiikassa hyväksyttävää ja mikä ei. Itseäni kiinnostaa poliittinen asiasisältö eikä esim. se, että Kaikkonen sai 5 kuukautta ehdollista.

Tom Sundberg

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #27

Mikä on epäselvää?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #9

Jouni Snellman blogissaan sai Niinistön kannan vaikuttamaan loogiselta:

Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa varsinkin ei-EU-maihin nähden, mihin hän tarvitsee toki myös ulkoasiainministerin panosta ja persoonaakin. Sauli Niinistö katsoo, että Brysselissä työskentelevä perussuomalaisten puheenjohtaja ei noin vain voi nimittää ulkoministerin tehtävään jotakuta Nobodya omista suosikeistaan, vaan tietty hyväksyntä Kultarannasta tarvitaan. Kansakuntaa ei ainakaan tällä kertaa siunattu "ulkoministeri Laura Huhtasaarella".

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kalevi,
kommenttini tarkoitus oli olla satiiria.
Minkälaista moraalia edustaa loikkari ja joukonpetturi?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #12

Omasta mielestään varmasti hyvää ja toisten mielestä ehkä huonoakin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Sipilä ja Sauli Niinistö haluavat nämä loikkarit EU-integraation syventämiseen.
Tähän mennessä EU-jäsenyys on tullut maksamaan Suomelle arvioiden mukaan noin 100 miljardia euroa. Tuolla rahalla olemme saaneet kasvavan työttömyyden, nipun järjettömiä tai Suomen oloihin soveltumattomia direktiivejä (syöttötariffi tuulivoimalle) ja kyseenalaisen kunnian toimia Eurooppalaisten pankkien ja finanssipelureiden tappioiden maksumiehenä. - Järjetöntä isänmaan vastaista politiikkaa, tilanne on itsenäisyydellemme häpeäksi, esim. joudumme kerjäämään Brysselistä lupaa tukea omaa maatalouttamme omilla rahoillamme.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"Missä EU, siellä ongelma!". Voiko suurempaa takinkääntämistä olla kuin se, että Soini ja Terho ajavat nyt EU-integraation syventämistä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Heillä taitaa talous"nobelistin" mukaan olla jotain eityistietoa, jota rivipersulla ole, kun ei ole kerrottu.

Petteri Hiienkoski

Valeuutisia Tärkeä ampua alas. Voi tosin olla että, niitä on pian ilma niin sakena pelkästään Halla-ahon perussuomalaisten kohdalla, että kutit loppuvat!

Julkisistä esiintymistä saattoi päätellä että käsikirjoitus oli valmiina. Soini härskisti vedätti, kuten Veikko Huuskan blogista ilmenee (Lauri Nurmen juttu 3.6.). Ja Sipilä ja Orpo juonessa täysillä mukana.

http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23856...

Teatterin poliittisista taustamotiiveista EU-integraation syventäminen on mielestäni ratkaisevin.

Ulkopoliitisiin motiiveihin ne eduskuntaryhmät Suomessa ovat ennenkin hajonneet: valtapolitiikka on siinä tietenkin tiiviisti mukana.

Halla-ahon kyseenalaiset tuomiot ja "natsittelu" on lähinnä suvakkipopulismia, jolla Orpon ja Sipilän on helpompi myydä yhteistyöhaluttomuuttaan äänestäjille kuin EU-integraatio.

Soini on joustava pelinpoliitikko, joka näyttää viihtyvän kabineteissa, mutta Halla-aho linjakkaampi ja uskollisempi. Siinä on ratkaiseva ero, miksi toinen käy eliitille, mutta toinen ei.

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... toinen käy eliitille, mutta toinen ei."

- Eliitti tarkoittanee tässä yhteydessä presidenttiä, hallituksen avainministereitä ja eräitä talouselämän päättäjiä. Mutta ketä kuuluu tällä hetkellä perussuomalaiseen puolue-eliittiin?

Petteri Hiienkoski

Jep. Puolueen nykyjohto kai on sen "eliittiä". Ketkäs muut.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #22

On siinä ainakin minulla oppimista, että termi "eliitti", joka tarkoittaa "valiojoukkoa, parhaimmistoa, hienostoa tai ylintä valtaa käyttävää joukkoa" (Wikipedia), voi määritellä myös tämän sakin: https://d3ncwv2e9zpfbf.cloudfront.net/200135372.jpg

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #24

Jep. Poliittisessa yhteydessä se tarkoittaa juuri "ylintä valtaa käyttävää joukkoa". Laitoinkin puoluejohdon kohdalla eliitin lainausmerkkeihin, jossa sehän on "vain" puolue-eliittiä, eikä valtakunnallista, saati maailmanlaajuista.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

#17
Tähän voi lisätä Tyhmyrin blogikirjoituksen:

https://tyhmyri.wordpress.com/

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ainakin marjarunnarit kiittävät Soinia, kun Thaimaalaisille marjanpomijoille ei vaadita kutsuviisumia, ei tullessa tarkasteta, että mukanaolevat rahar riittävät aiotun oleskelun maksamiseen.

Missä on näiden marjaturistien ihmisarvon puolustaminen ?

Toimituksen poiminnat